Bài tập Ngữ pháp Tiếng Anh 11 Unit 7 Further Education

Nhằm giúp các em nắm vững từ vị và ngữ pháp Unit 7 Tiếng Anh 11, từ đấy nắm bắt và áp dụng tốt vào từng dạng bài tập và thuần thục tùng kĩ năng; mời các em tham khảo nội dung tài liệu được mitadoordn sưu tập dưới đây: Bài tập Ngữ pháp Tiếng Anh 11 Unit 7 Further Education

Chúc các bạn thành công !

VIdeo hướng dẫn Bài tập Ngữ pháp Tiếng Anh lớp 11 Unit 7 Further Education

Hướng dẫn 11 Unit 7 Further Education

Bài tập Ngữ pháp Tiếng Anh 11 Unit 7 Further Education

Part I. GRAMMAR

Mark the letter A, B, c, or D phệ indicate the correct answer phệ each of the following questions.

1. I _______ English for five years. I study it at school.

A. Have been learning

B. have learnt

C. Learnt

D. am learning

2. You can have your book back now. I _________it.

A. Have been reading

B. have read

C. Had read

D. read

3. You look upset. ______ you ______ ?

A. Are-crying

B. Do-cry

C. Have – been crying

D. Have – cried

4. How many times ______ you ______ that international conference?

A. Did – attend

B. do – attend

C. Have – been attending

D. have – attended

5. I_______ for my math textbook all day, but I _______ it yet.

A. Have been looking/haven’t found

B. Have looked/haven’t found

C. Have been looking/haven’t been finding

D. Have looked/haven’t been finding

6. Mum _______ all morning. She ______ lots of Christmas presents.

A. Has shopped/has bought

B. Has been shopping/has bought

C. Has been shopping/has been buying

D. Has shopped/has been buying

7. Kevin______ his homework, but he ________ it yet.

A. Has been doing/hasn’t been finishing

B. Has done/hasn’t finished

C. Has been doing/hasn’t finished

D. Has done/hasn’t been finishing

8. Pete _______ at Midfield Secondary School since 2006, but he________music in his lessons twice.

A. Has been teaching/has only played

B. Has been teaching/has only been playing

C. Has taught/has only been playing

D. Has taught/has only played

9. I_______ the biography of Robbie Williams, but I’m on page 50.

A. Have read

B. have been reading

C. Had read

D. was reading

10. Jimmy can go out when he ________for the exam.

A. Has been studying

B. has been studied

C. has studied

D. studied

11. I _______ the latest Harry Potter book all day. I’m dying phệ know what happens in the end!

A. Am reading

B. have been reading

C. Have read

D. had read

12. So far I ________any of the exams at school.

A. Haven’t been failing

B. hadn’t failed

C. Didn’t fail

D. haven’t failed

13. We______ our classroom for the upcoming Teachers’ Day, but there’s still a lot phệ do.

A. Are decorating

B. decorated

C. Have been decorating

D. have decorated

14. Margaret ________ in the school marathon for charity before.

A. Has never run

B. never runs

C. Never ran

D. has never been running

15. My brother graduated from Hong Kong university of Science and Technology last month and________ for a job since then.

A. Has been looking

B. has looked

C. Was looking

D. had looked

16. Tim ________ for the scholarship phệ study abroad in the USA at least twice.

A. Applied

B. is applying

C. has been applying

D. has applied

17. All the students________ for their academic transcripts all this week, but they______ them yet.

A. Have waited/haven’t received

B. Have been waiting/haven’t received

C. Have waited/haven’t been receiving

D. Have been waiting/haven’t been receiving

18. I _______ for the information about the differences between further education and higher education all this morning.

A. Had searched

B. have been searched

C. Have been searching

D. have searched

19. It’s the first time you ________ an Online course, isn’t it?

A. Had ever taken

B. have ever been taking

C. Ever took

D. have ever taken

20. The teacher________ the speaking task on the board, so now the students are discussing it.

A. Has already been writing

B. has already written

C. Already wrote

D. had already written

21. Sandy_______ his sister since she________ phệ university in 2014.

A. Hadn’t seen/went

B. hasn’t been seeing/went

C. Didn’t see/has gone

D. hasn’t seen/went

22. They_______ phệ Spain for an educational exchange and won’t be back until the end of this month.

A. Have gone

B. went

C. have been going

D. is going

23. Poor Tracy! She _______ that essay for hours now and she still ________ .

A. Has written/hasn’t finished

B. Has been writing/didn’t finish

C. Has been writing/hasn’t finished

D. Has written/hasn’t been finishing

24. Tom and Mary are still discussing the math exercise with each other because they__________ how phệ do it.

A. Aren’t working out

B. haven’t worked out

C. Haven’t been working out

D. didn’t work out

25. I _____ reading a wonderful book about space travel.

A. Just finish

B. just do finish

C. have just finished

D. have just been finishing

26. As a rule, you shouldn’t argue with your hosts unless they __________ something openly offensive.

A. Had said

B. have been saying

C. Have said

D. would say

27. Noah Webster ____ an American Dictionary of the English Language in two volumes in 1823, and since then it _______ the recognised authority for usage in the United States.

A. Published/became

B. has published/has become

C. Published/was becoming

D. published/has become

28. She _________ of great help phệ us because she for su ch a long time with us.

A. Has been/had lived

B. has been/has been living

C. Has been/lived

D. was/has lived

29. I________the book yet so I can’t tell you what happens.

A. Haven’t finished

B. haven’t been finishing

C. Didn’t finish

D. hadn’t finished

30. Peter has been a junior clerk for three years. Lately he _____ for a better post but so far he ______ anything.

A. Looks/hasn’t found

B. Have looked/haven’t found

C. Has been looking/hasn’t found

D. Has looked/hasn’t found

Mark the letter A, B, C, or D phệ indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions

31. My brother has applied (A) for (B) that scholarship for months (C), but he has never succeeded yet (D).

32. I have been (A) unable phệ make out (B) what the lecturer was saying because (C) we were right at the back (D) of the hall.

33. I have found (A) a lot of information (B)about (C) history of (D) English language teaching recently.

34. Although there were (A) a number of significant differences between the two systems, both countries share a commitment phệ high quality education.

35. I have never been understanding (A) why such (B) a lot of people want (C) phệ study abroad (D).

36. It is the first (A) time the Internet has ever applied (B) in English teaching and (C) learning in (D) this remote district.

37. Due (A) phệ the geographical (B) barrier, he has been deciding (C) phệ choose distance education (D) in order phệ get his university degree.

38. Lily couldn’t (A) answer any questions (B) in the end-of-term examination this morning, but (C) she thinks she has failed (D).

39. I have started (A) doing my homework when (B) I got home from school, but I stopped phệ watch (C) my favorite music (D) now.

40. Prof.Daniel, who has been working (A) in our faculty for almost (B) 15 years, is giving.

ĐÁP ÁN

1. A; 2. B; 3. C; 4. D; 5. A;

6. B; 7. C; 8. A; 9. B; 10. C;

11.B; 12. D; 13. C; 14. A; 15. A;

16. D; 17. B; 18. C; 19. D; 20. B;

21.D; 22. A; 23. C; 24. B; 25. C;

26. C; 27. ;D 28. B; 29. A; 30. C;

31. A; 32. A; 33. B; 34. A; 35. A;

36. B; 37. C; 38. C; 39. A; 40. D;

Part II. SPEAKING

Mark the letter A, B, c, or D phệ indicate the correct response phệ each of the following exchanges.

1. “Could you pass that book over phệ me, please?” – “ ________ ”

A. Yes, of course.

B. No, why not?

B. Actually, 1’m busy.

D. Yes, go ahead.

2. “If I were you, I would apply for the scholarship phệ the university of

Melbourne.” – “ _______ ”

A. I’m not afraid so.

B. Noway!

C. I guess I should.

D. I hope so.

3. “I hear you’ve passed your exam. Congratulations!” – “_______ ”

A. What a pity!

B. You’re welcome.

C. I’m alright.

D. Thank you.

4. “Why do you choose French as your second major?” – ” _______ “

A. Because it’s quite like English.

B. Because they are friendly.

C. I don’t really care.

D. It’s nice phệ say so.

5. “Can I have a quick look at your lecture notes?” – “ _________ ”

A. Of course not today.

B. So far, so good!

C. No, I don’t think so.

D. Sorry, I’m using them myself.

6. – “Let’s go phệ the Dr. Millet’s seminar on learning styles this afternoon!”

A. I wish I could but I’m busy then.

B. Learning styles are really subjective.

C. Thanks, I won’t.

D. I would if I were you.

7. – “Mom, I’ve received an offer for a summer internship in Singapore!”

A. Really? Good luck!

B. Oh, that’s great! Congratulations!

C. I couldn’t agree more.

D. Oh, I’m sorry phệ hear that.

8. “Sorry, I’m late! May I come in, Miss Millie?” – “ ________”

A. Yes, come in, please!

B. Not right now.

C. Let’s do it!

D. I guess so.

9. “What an imaginative essay you’ve written, Matt!” – “ __________ ”

A. That’s the least I could do.

B. Actually, I don’t mind.

C. Thanks, it’s nice of you phệ say so.

D. Sorry, just my luck!

10. – “It was very kind of you phệ help me with the difficult homework!” – “_____”

A. Oh, don’t mention it.

B. Sony, I don’t know.

C. That sounds nice.

D. Thanks a lot.

11. “Do you mind if I use your dictionary for a while?” — “_________ ”

A. Yes, I don’t mind.

B. No, I don’t think so.

C. Yes, go ahead.

D. No, go right ahead.

12. “Work harder or you’ll fail the exam!” – “ ________ ”

A. Oh, that’s fine for me!

B. Thanks, I will.

C. That sounds great!

D. Sure, go ahead!

13. ” I’m sorry, teacher. I’ve left my exercise book at home today!”- ” ______“

A. I’m afraid, you can’t.

B. Well, don’t do that again next time.

C. No, of course not.

D. I hope you won’t.

14. “Shall I lend you a hand with the survey questionnaire?” – “ _______”

A. Yes, I’d love phệ.

B. That sounds interesting

C. Sure! That would be great help!

D. How about tomorrow?

15. – ” I’ll celebrate my graduation party this weekend. Could you come?” – ” ______”

A. Yes, of course, I will.

B. How can this be?

C. The more, the merrier.

D. Great work! Keep up!

ĐÁP ÁN

1. A; 2. C; 3. D; 4. A; 5. D;

6. A; 7. B; 8. A; 9. C; 10. A;

11. D; 12. B; 13. B; 14. C; 15. A;

Part III. WRITING

Choose the correct words in brackets phệ complete the sentences

1. Prof. Wilson has given / has been giving the same seminar phệ students for the last 12 years.

2. She has never understood / has never been understanding why so many young people want phệ study abroad.

3. Nam has studied / has been studying English for two years.

4. He has attended / has been attending trực tuyến vocational courses twice.

5. Have you applied / Have you applying for the scholarship phệ study in Singapore?

6. We have waited / have been waiting for the university’s reply about entry requirements for the whole week. We hope phệ receive it soon.

7. The British Council has used / has been using IELTS as an international standardised test of English for non-native English language speakers for a long time.

8. The university has built / has been building a new campus since May.

9. We have read / have been reading three books on vocational training phệ complete this project.

10. They have read / have been reading a report on a further education since last Monday. I will finish it this Sunday.

11. Mary has stayed / has been staying at a homestay for three weeks during her undergraduate programme.

12. I have applied / have been applying for a vocational scholarship three times.

ĐÁP ÁN

1. has been giving

2. has never understood

3. has been studying

4. has attended

5. have you applied

6. have been waiting

7. has been using

8. has been building

9. have read

10. have been reading

11. has been staying

12. have applied

Put these words into the correct order phệ make sentences with present perfect continuous.

1. morning / cleaning I these / been I dirty /. / all / I’ve I floors

__________________________________________________

2. three I office / for / has / Sarah / this /. / in / been / weeks I working

__________________________________________________

3. phệ I been / how / bus / long I this / ?/ waiting / we / come / have I for

__________________________________________________

4. been / hour./ we’ve /I / understand I don’t / and I document I reading / for / this I anything /an

__________________________________________________

5. I very / long I haven’t / they / for / French / been / learning

__________________________________________________

6. weeks / been / with / sister / few /. / his / a / Martin / living I for I has

__________________________________________________

7. five I you / ? / have I been / doing / these I years / last / what

__________________________________________________

8. these / cleaning / all / you / do / been / ? / I’ve / know / glasses / why

__________________________________________________

ĐÁP ÁN

1. I’ve been cleaning these dirty floors all morning.

2. Sarah has been working in this office for three weeks.

3. How long have we been waiting for this bus phệ come?

4. We’ve been reading this document for an hour and don’t understand anything!

5. They haven’t been learning French for very long.

6. Martin has been living with his sister for a few weeks.

7. What have you been doing these last five years?

8. Do you know why I’ve been cleaning all these glasses?

Put these words into the correct order phệ make sentences with present perfect continuous.

1. morning / cleaning I these / been I dirty /. / all / I’ve I floors

___________________________________________________

2. three I office / for / has / Sarah / this /. / in / been / weeks I working

___________________________________________________

3. phệ I been / how / bus / long I this / ?/ waiting / we / come / have I for

___________________________________________________

4. been / hour./ we’ve /1 / understand I don’t / and I document I reading / for / this I anything /an

___________________________________________________

5. I very / long I haven’t / they / for / French / been / learning

___________________________________________________

6. weeks / been / with / sister / few /. / his / a / Martin / living I for I has

___________________________________________________

ĐÁP ÁN

1. I’ve been cleaning these dirty floors all morning.

2. Sarah has been working in this office for three weeks.

3. How long have we been waiting for this bus phệ come?

4. We’ve been reading this document for an hour and don’t understand anything!

5. They haven’t been learning French for very long.

6. Martin has been living with his sister for a few weeks.

Trên đây là toàn thể nội dung Bài tập Ngữ pháp Tiếng Anh lớp 11 Unit 7 Further Education.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.

Back to top button